Overraskende ringe tilslutning til førstehjælpskursus i Rårup.

6. marts 2017

Søndag 5. marts afholdtes førstehjælpskursus i Rårup GIF, udbudt af DBU og TrygFonden.

Bestyrelsen i Rårup GIF havde lagt billet ind på at afholde førstehjælpskursus i foreningen på et supertilbud fra DBU.- Førstehjælpskursus for 16 personer + 1 stk hjertestarter til klubben...... Desværre viste det sig yders vanskelig at samle deltagere til et ellers meget efterlyst kursus både i Rårup GIF og andre foreninger i området. Kun 6 personer , heraf 4 med tilknutning til Rårup GIF deltog i kursus på skolen, afholdt af KS Førstehjælp. Vi har nu i forbindelse med kurset modtaget en hjertestarter, som vi skal have fundet en fornuftig placering til  - så må man håbe at der er nogle der har kendskab til at bruge en sådan...


Støttet af TrygFonden
Førstehjælpskurserne er blevet til med støtte fra TrygFonden. I 2013 bevilligede de én million kroner i støtte til DBU Jylland til afholdelse af 60 førstehjælpskurser i de jyske fodboldklubber fordelt over en fireårig periode fra 2013 til 2016.

Pengene er i de tidligere år blevet forvaltet på en måde, så DBU Jylland i år kan tilbyde hele 20 kurser ekstra. Så i alt 80 klubber vil have nydt godt af tilbuddet, når denne runde kurser er afviklet.

Førstehjælpskursus og hjertestarter har en samlet værdi på omkring 20.000 kroner, men klubbernes pris er i alt kun 3500 kroner.